A-Diploma

Extra informatie over onze zwemlessen

Internationaal Zwemsurvival A diploma

Definitie van het Zwemdiploma A
Je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties. Zwemdiploma A is de opstap naar Zwemdiploma B en het complete Zwem-ABC.

STARTEN VOOR HET A DIPLOMA VANAF  EIND JUNI 2024

Maandag 16:30
Dinsdag 15:30
Woensdag 15:30
Vrijdag 15:00

A-Diploma

We beginnen met het A zwemmen voor kinderen vanaf 4,5 jaar. Vaak krijgen we de vraag of dat ouders beter kunnen wachten totdat ze wat ouder zijn. Onze mening is dat je met zwemles niet vroeg genoeg kunt beginnen. Liever dat een kind begint vanaf 4,5 jaar en al direct gewend raakt met water, dan tot 6 jaar wachten en dan pas een kind het water laten ervaren. Een kind heeft over het algemeen een concentratievermogen van maximaal 20 minuten vandaar dat onze lessen ook 30 minuten duren.  Een kind wat vanaf 4,5 jaar start met zwemmen doet er over het algemeen niet langer over dan een kind van 6 jaar.

Bij Move On gaan wij vrijwel direct aan de slag met de zwemslagen. Kinderen worden hierdoor spelenderwijs vanzelf watervrij. 

Is uw kindje echt bang, of kan niet wachten met starten, dan adviseren wij ons voortraject met privé lessen.

We beginnen bij het op de rugzwemmen. Kinderen die al watervrij zijn hoeven op die manier niet te wachten op kinderen die nog watervrij moeten worden. En omgedraaid kinderen die nog niet watervrij zijn, lopen daardoor geen achterstand op omdat ze individueel begeleid worden bij het direct aanleren van de zwemslagen.

We hebben altijd per dag een vaste zwemjuf in het water met maximaal 10 kinderen per docente. Onze docentes geven altijd les in het water zodat de kinderen ook voelen hoe de zwemslagen moeten.

Om het goede van een kind te belonen, werken we met een stickersysteem van 3 fases. Elke fase duurt 6 maanden en bestaat uit 5 stickers waarbij de kinderen dus elke maand een stickertje kunnen verdienen. Als ze een fase hebben bereikt krijgen ze een siliconen armbandje met steeds een andere kleur. In totaal zijn er 5 armbandjes te behalen; 3 voor het A-diploma en 1 voor het B-diploma en 1 voor het C-diploma. Dat begint met hele kleine stapjes zoals kijken onder water of zelfstandig springen in het water, tot aan het bijna behalen van het A-diploma zoals door een gat duiken. In totaal zijn er 15 stickers die er te behalen zijn voor je Move On Octo Diploma, om daarna op te mogen voor je A-diploma volgens de normering van het Internationale Zwemsurvival diploma van ENVOZ.

A diploma

Inschrijven voor de wachtlijst = het inschrijfgeld 25 euro

Heeft u vragen?
Wilt u telefonisch contact?
Wij hebben speciale zwemspreekuren op dinsdag en donderdag 20:00-21:30.
0165-708311

Privé zwemlessen

Wilt u overstappen van een ander zwembad, dan is privéles de oplossing om in te kunnen stromen in onze reguliere lessen.

U kunt dan een mailtje sturen naar zwemles@moveonroosendaal.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Reguliere zwemlessen

Hieronder kunt u uw kindje aanmelden voor onze wachtlijst. U ontvangt dan ongeveer 3 maanden voor de startdatum een aantal dagen en tijden waar u uit kunt kiezen.

Om in te schrijven op de wachtlijst betaalt u eenmalig € 25,- dit zijn tevens de inschrijfkosten.

 

Starten met de A Zwemlessen

Schrijf je nu in!