Opfriscursus

Opfriscursus

Kinderen leren tegenwoordig op jonge leeftijd zwemmen. Een positieve tendens omdat de gemiddelde leeftijd waarop kinderen zwemveilig zijn en zichzelf dus kunnen redden wanneer zij onverwachts te water raken steeds lager ligt. Hierbij is echter wel van belang dat kinderen blijven zwemmen. Om te voorkomen dat de kinderen de verschillende zwemslagen verleren dient met enige regelmaat gezwommen te worden. Daarom organiseerd Move On de opfriscursus in 10 weken voor de zomer.

Opfrissen?

Uit de praktijk blijkt dat lang niet alle kinderen op regelmatige basis blijven zwemmen en de kinderen die wel regelmatig zwemmen zullen vaak enkel nog een schoolslag zwemmen.

De overige zwemslagen die de kinderen hebben aangeleerd bij het Zwem ABC worden niet of nauwelijks meer uitgevoerd. Tevens worden alle zwembaden steeds uitdagender met wildwaterbanen en diverse speelattributen.

Daarom gaat Move On een opfriscursus geven. In 10 weken, weer zwemvaardig en zwemveilig worden.  Tijdens deze cursus zullen de kinderen alle zwemslagen weer zwemmen volgens de nieuwe Eisen, maar er zal ook getraind worden op survivalen in het water. Denk hierbij aan het zwemmen met een boot, zwemmen met kleding aan en verschillende attributen om elkaar uit het water te redden.

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. De basis van leren zwemmen is het Zwem-ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier.

Move On, is aangesloten bij ENVOZ. Wij houden ons aan de richtlijnen van deze organisaties met betrekking tot het lesgeven en de uitgaven van de diploma’s.

Opfriscursus

Schrijf je nu in!